Loading

KRO-NCRV

Webredacteur Short Form Video
Zo ziet de nieuwe toegangspoort van Down The Rabbit Hole er uit
Filmen
5 ESSENTIAL TRACKS ESNS’18
Filmen
Aftermovie Festivalzomer 2017 – 3FM
Editen
‘FRANK(RIJK) IS HOW WE CALL FRANCE IN HOLLAND’ ✹ FRANK OP JE FESTIVAL #3
Editen
#RW17 | Charli XCX | “I’m actually going to release some new music in July!”
Editen, Filmen
Heel Nederland sluit Tijn in hun armen – 3FM SR16
Editen, Filmen, Stage 3FM
Tijn kleurt heel Nederland – 3FM SR16
Editen, Filmen, Stage 3FM
5 Essential Christmas Tracks
Editen, Filmen
Animatie 3FM Online
Stage 3FM, Vormgeving / Animatie
3FM bedankt iedereen die zich inzette voor 3FM Serious Request 2015
Stage 3FM, Vormgeving / Animatie

Aangenaam, Dave de Vries

Al vanaf jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar het creëren van verhalen door middel van film.  Als 10-jarig jongetje begon ik mijn creatieve wereld te verkennen door middel van stop-motion video’s waarbij ik praktisch elke middag korte video’s ging maken. Daardoor wist ik al snel dat ik door middel van video verhalen wil vertellen.

Inmiddels zijn we 12 jaar verder en studeer ik over twee maanden af aan mijn HBO opleiding Media, Informatie & Communicatie. Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in media formats en regie voor zowel televisie als online video content. Naar mijn idee past het profiel wat jullie zoeken perfect bij mijn competenties. Zo heb ik tijdens mijn stage bij NPO 3FM mij voornamelijk bezig gehouden met het bedenken van formats, filmen en editen. Ondertussen ben ik ook bezig met mijn scriptie bij NPO 3FM waarmee een zender brede YouTube strategie ontwikkeld wordt. Hierdoor ben ik op de hoogte van de laatste trends met betrekking tot YouTube, nieuwe regelgeving en waar diverse social media platformen voor ingezet kunnen worden.

Met deze kennis zou ik graag het team willen versterken en de verhalen die door middel van radio worden verteld visualiseren tot formats die elkaar op zowel radio als online versterken. Enkele concepten die naar mijn idee goed zullen werken zijn video’s die multi-platform inzetbaar zijn zoals interviews die voor zowel YouTube als visual radio gebruikt kunnen worden. Daarnaast zou ik ook graag mijn steentje bij willen dragen aan het creëren van web-only content. Nu ik door mijn scriptie achter de nieuwe regelgeving van het secretariaat van de media ben gekomen ben ik gelijk enthousiast geraakt door de extra tools die de gehele NPO online krijgt  om deze vervolgens in te kunnen zetten met het ontwikkelen en produceren van formats. Zeker nu ik door collega’s erachter ben gekomen dat de KRO-NCRV deze enthousiasme deelt en nieuwe formats willen ontwikkelen voor de KRO-NCRV programma’s op NPO Radio 2 en NPO 3FM. Enkele ideeën die hierbij gelijk in me opkwamen zijn informatieve formats die maatschappelijke thema’s op de kaart zetten en bespreekbaar maken, maar ook formats die de liefde voor muziek delen en inhoud geven hoe een nummer tot stand is gekomen.

Ik denk dat ik breed inzetbaar ben voor de functie die jullie bieden en zou maar al te graag verhalen door middel van beeld willen vertellen via de platformen die de KRO-NCRV te bieden heeft. Ik hoop jullie enthousiast te hebben gemaakt en kom ik graag langs voor een gesprek.

Met vriendelijke groet,

Dave de Vries
Email: contact@davedevries.nl
Tel: 0619920216

Naam:
Dave de Vries
Telefoonnummer:
0619920216
Email:
contact@davedevries.nl

Opleiding:
2017
Minor Exchange Program Television Productions Ferris State University, USA, Michigan
2013 – heden
Media, Informatie & Communicatie, Saxion Enschede
2008 – 2013
Havo, sg Twickel Delden/ Hengelo

Taalbeheersing:
Nederlands
Engels

Werkervaring

2015 - heden | Dave de Vries Productions
Dave de Vries Productions is een eigen onderneming dat voornamelijk bezig is met vormgeving, videoproducties en fotografie voor bedrijven. Opdrachtgevers zijn onder andere NPO 3FM, Vereniging Eigen Huis, NTR en Provincie Overijssel
2018 - heden | Scriptie NPO 3FM YouTube Strategie
Momenteel ben ik met mijn scriptie een YouTube strategie aan het ontwikkelen voor NPO 3FM. Hierbij heb ik kennis op gedaan met betrekking tot optimalisatie van YouTube, trends in social media gebruik en wat de doelgroep van NPO 3FM belangrijk vindt
2008 - heden | Vrijwilliger Hofstreek Omroep
Sinds mijn twaalfde ben ik door de lokale omroep in aanraking gekomen met video producties. Daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor en daarom spring ik af en toe bij om de omroep te helpen met regie van onder andere optochten en gemeenteraadsvergaderingen
2017 | Exchange Programe Television Productions Ferris State University, Michigan
Tijdens mijn minor bij Ferris State University in Big Rapids, Michigan USA heb ik mij gespecialiseerd in televisie techniek en televisie producties door voor 5 maanden elke week 2 televisie uitzendingen te maken. Hierbij heb ik alle mogelijke posities gerouleerd zoals audio, regie, camera en productie.
2016 | Stage NPO 3FM Videoredactie
Tijdens mijn stage bij NPO 3FM heb ik mij onder andere bezig gehouden met creëren van online video formats, filmen en editen. Pre-productie, productie en post-productie zijn hierin dus van toepassing geweest. Naast online video formats ben ik ook werkzaam geweest tijdens Serious Request in Breda en heb ik het verhaal van Tijn mogen vertellen door een portret over deze kleine held te draaien en te editen. Uiteindelijk zijn deze beelden wereldwijd terecht gekomen bij onder andere Buzzfeed.
2015 - 2016 | Secretaris Studievereniging LINK
Met de functie secretaris hield ik me bezig met alle communicatiemiddelen die de vereniging van ruim 1300 leden heeft. Dit ging om een fulltime bestuursfunctie waarbij ik onder andere nieuwsbrieven schreef, social media beheerde, de website beheerde en activiteiten organiseerde.
Juni 2015 | Regie Assistent korte film Geluk
Bij de korte film Geluk heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met de pre-productie en de productie. In de voorbereidende fase heb ik de regisseur geholpen met het zoeken naar acteurs en het bepalen van de kadrering per shot. Tijdens de productie heb ik het draaiboek en het shotlist nauwlettend in de gaten gehouden zodat we binnen de tijd bleven en er geen shots vergeten werden.

 

Programmabeheersing

Photoshop
85%
Illustrator
90%
Premiere Pro
95%
After Effects
75%

Uitgelicht werk